Blocaj total în CSM

Blocaj total în CSM

Mai mulți membri au refuzat să participe la ședința plenului în semn de protest față de desemnarea judecătorului Bogdan Mateescu ca președinte interimar.

7 membri CSM, printre care judecătorii Andrea Chiș, Mihai Andrei Bălan, Gabriela Baltag, Evelina Oprina și procurorii Tatiana Toader, Florin Deac și Cristian Ban au refuzat să participe la ședința plenului în semn de protest față de desemnarea judecătorului Bogdan Mateescu ca președinte interimar.

În ședința de plen de azi urma să se valideze mandatul supleantului judecător Marian Budă în locul judecătoarei Mariana Ghena, care s-a pensionat. Potrivit unor surse judiciare, judecătorul mason Marian Budă este în cărți pentru a fi noul președinte CSM.

Până la urmă, plenul nu a mai avut loc din lipsă de cvorum. Judecătorii protestatari nu participă nici la Secția pentru judecători a CSM, unde au loc interviurile pentru posturile de judecător la Înalta Curte. Ședința Secției pentru judecători are loc întrucât ministrul Justiței, Călălin Predoiu, asigură cvorumul.
Continuarea pe site ul https://www.g4media.ro/blocaj-total-in-csm-mai-multi-membri-au-refuzat-sa-participe-la-sedinta-plenului-in-semn-de-protest-fata-de-desemnarea-judecatorului-bogdan-mateescu-ca-presedinte-interimar.html?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *