Cele trei mari probleme cu care se va confrunta România din punct de vedere economic în 2022. PNRR, colacul de salvare

Cele trei mari probleme cu care se va confrunta România din punct de vedere economic în 2022. PNRR, colacul de salvare

Impactul economic al coronavirusului va dura cel puțin până în trimestrul 4 din 2022, dar ar putea fi resimțit chiar și în 2023.

Iar asta doar dacă luăm în calcul situația prezentă. În cazul în care România va fi lovită de un noul val Covid, impactul va fi și mai mare, avertizează Adrian Codirlaşu, vicepreşedinte al Asociaţiei CFA România.

Mai mult, există și un alt risc foarte ridicat care ne-ar impacta puternic din punct de vedere economic, dacă s-ar întâmpla: un potențial război între Rusia și Ucraina.

În ceea ce privește marile probleme cu care se va confrunta anul viitor economia românească, acestea sunt: deficitul bugetar, deficitul de cont curent și inflația.

Dar, din fericire, PNRR și angajamentele luate de țara noastră în procedura de deficit excesiv sunt două ancore foarte puternice, care ne pot ajuta.

Cele două, practic, ar pune pe pilot automat economia românească. Totul ține însă de guvernanți.

Continuarea articolului o găsiți aici https://www.dw.com/ro/cele-trei-mari-probleme-cu-care-se-va-confrunta-rom%C3%A2nia-din-punct-de-vedere-economic-%C3%AEn-2022-pnrr-colacul-de-salvare-spotmediaro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *