Hidra din interiorul Autorității Electorale Permanente

Hidra din interiorul Autorității Electorale Permanente
  • Președintele AEP, Constantin Florin Mitulețu Buică, a fost propus Parlamentului pentru revocare, după ce a fost trimis în judecată pentru 3 infracțiuni de abuz în serviciu.
  • Unul dintre abuzurile de care este acuzat s-a repetat de 18 ori: numiri în funcții de conducere, fără concurs și fără avizul parlamentarilor.
  • Mitulețu ar fi trebuit însă demis din martie, de când a început urmărirea penală, conform normelor în vigoare, dar criza politică a stopat acest lucru. 
  • Curtea de Conturi chestionează în această perioadă milioanele de lei cheltuite de AEP în 2020 din bani publici, pe diurne și indemnizații nejustificate sau pe contracte netransprente. 

Autoritatea Electorală își pierde credibilitatea în fața cetățenilor și are în funcții de conducere persoane a căror probitate profesională poate fi pusă sub semnul întrebării (…) având în vedere numirea acestora fără respectarea legii.

Aceasta e una dintre concluziile rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, în baza căruia președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Constantin Florin Mitulețu Buică, a fost trimis în judecată, luna trecută.

 

Continuarea pe site-ul https://www.riseproject.ro/parlamentul-si-a-amintit-hidra-din-aep/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *