România, la BBC: cele mai multe victime ale sclaviei sexuale sunt românce

România, la BBC: cele mai multe victime ale sclaviei sexuale sunt românce

Nu există colț din Marea Britanie în care să nu existe tinere sechestrate sau vândute ca sclave sexuale. Multe sunt aduse din România, prin rețele de trafic de persoane, arată un documentar difuzat de BBC.

„Într-o zi dacă făceam 1.000 de lire. Poate și mai mult de 1.000”, a povestit jurnaliștilor o tânără, care a fost exploatată sexual în Marea Britanie.

Fetele din România reprezintă acum o mare afacere, susține documentarul BBC „Sold. Sex slaves next door/Vândut. Sclavii sexuali de lângă tine”, prezentat de jurnalista Jean Mackenzie și produs de Sara Monetta and Emma Ailes.

„Eram doar un copil, aveam 12 ani. Dar eram doar o sclavă pentru ei. Făceam tot ce spuneam”, spune o fată victimă a traficanților de persoane.

Echipa a filmat atât în Marea Britanie, cât și în țara noastră, iar filmul abordează și revoltătorul caz de la Caracal, unde Alexandra Măceșanu a murit și pentru că autoritățile nu au fost în stare să găsească la timp.
Continuarea pe site-ul https://presshub.ro/video-romania-la-bbc-cele-mai-multe-victime-ale-sclaviei-sexuale-sunt-romance-206694/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *