Nimic nou fata de ceea ce stiam deja din 2013…

Nimic nou fata de ceea ce stiam deja din 2013…

Ucrainenii cei neprietenosi cu noi sau cu polonezii pana nu demult, cuprinsi de disperarea divortului de Rusia devenit violent dupa debarcarea lui Yanukovici, s-au intors plangand cu sughituri catre occidentali si NATO.

Adica daca pana atunci pupicii pe obraji cu rusii, gazduind flota rusa la Sevastopol si neutralitatea mergeau de minune, iar de valorile europene isi aminteau meteoric doar in perioada alegerilor, dintr-o data NATO si UE trebuie sa ii accepte asa cum sunt, ca uite ce le-au facut rusii! E corect ca si ce au facut rusii din punct de vedere al dreptului international e o incalcare flagranta, dar parca nu erau asa de cand ii stiam?!

In loc sa ii urechiem pe ucraineni pentru incalcarile drepturilor minoritatilor (apropos, tratatul ala de frontiera din 1997 semnat sub arbitraj american si care ar trebui reinnoit anul acesta nu continea o clauza despre asa ceva?) si pentru alte magarii facute in ultimele decenii, acum trebuie sa ii mangaiem frumos pe crestet si sa ii primim in bratele noastre fara nici o obiectie!

Si au pretentia sa adere la NATO si UE imediat, sau macar ca statele membre ale acestor organizatii sa se poarte cu Ucraina ca si cum ar fi deja in componenta acestor organizatii. Nici nu se mai discuta de valorile la care ar trebui sa adere sau de reformele care ar trebui puse in practica etapizat cu un calendar bine definit, daca se doreste aderarea lor, sau macar un parteneriat extins.

Si da, toata lumea sa le transfere repede armament si sa le sustina armata cu instructori si informatii!

Continuarea pe site ul https://www.comisarul.ro/articol/de-citit!_1319275.html?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *