„Multă șpagă, aroganță și salarii uriașe”

„Multă șpagă, aroganță și salarii uriașe”

Celebrul chirurg Paul Purea, care a profesat în Germania aproape 30 de ani, arată că putregaiul din sistemul sanitar pornește de la salariile uriașe, șpaga, aroganța medicilor de lux și subfinanțarea cronică. Toate acestea îi afectează direct pe pacienți, care au ajuns să plătească sume uriașe pentru tratament și să suporte aroganța și nepăsarea medicilor, scrie National.ro.

După ce ai profesat aproape 30 de ani în Germania, aproape totul din sistemul medical românesc este șocant, spune dr. Paul Purea. Acesta a acceptat să dea o mână de ajutor, împărtășindu-și experiența, însă lucrurile aici sunt atât de înțepenite, încât nu crede că se va schimba ceva.

În calitatea sa de președinte al Consiliului de Administrație al Spitalului Județean Reșița, dr. Paul Purea consideră că nu este admisibil ca 90% din bugetul unității sanitare să se ducă pe salarii. Din 2018, medicii au ajuns să ia câte 17.000 de lei venituri nete, venituri care s-au dublat odată cu sporul de 85% din pandemie. Cu toate acestea, șpaga funcționează în continuare, iar aroganța și lipsa de compasiune a medicilor sunt din ce în ce mai acute.

Continuarea pe site-ul https://www.comisarul.ro/articol/multa-spaga-aroganta-si-salarii-uriase_1319313.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *