Vanghelie și cei 40 de hoți

Vanghelie și cei 40 de hoți

Fostul primar al sectorului 5, Marian Vanghelie, este cercetat de DNA împreună cu alți 22 de suspecți, funcționari sau directori în Primăria sectorului 5, fiind acuzați între altele de constituire de grup infracțional organizat, anunță DNA. Potrivit procurorilor, grupul ar fi fost controlat chiar de fostul primar al Sectorului cinci, în prezent consilier local.
rocurorii îi acuză pe Vanghelie și pe funcționarii primăriei de la Sectorul 5 că ar fi efectuat achiziții nelegale, bunuri supraevaluate, chiar de la firme controlate de fostul primar sau de funcționari. Procurorii susțin că prejudiciul s-ar ridica la peste 256 de milioane de lei și că unele bunuri ar fi fost achiziționate la sume și de 31 de ori mai mari față de prețul practicat de furnizorul inițial. De exemplu, S.C. Economat sector 5 S.R.L. a achiziționat capsator de plastic cu prețul de 81,6 lei în condițiile în care prețul inițial a fost de 2,59 lei).

Potrivit procurorilor, în perioada 2016-2019, suspectul Vanghelie Marian Daniel ar fi pretins de la un om de afaceri un procentaj de 50% din profitul pe care societatea acestuia urma să îl realizeze din vânzarea de mărfuri supraevaluate către S.C. Economat sector 5 S.R.L. și ar fi primit suma totală de 80.463.800 lei, pentru a-și exercita influența pe care a lăsat să se înțeleagă că o are asupra directorului general, Petre Marian Leonard.

Continuarea pe site ul https://www.g4media.ro/marian-vanghelie-si-alti-22-functionari-si-directori-din-primaria-sector-5-cercetati-de-dna-pentru-constituire-de-grup-infractional-organizat-controlat-de-fostul-primar-prejudiciul-calculat-de-proc.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *