Organizația Declic solicită Parlamentului interzicerea reclamelor la jocurile de noroc și pariuri sportive.

Organizația Declic solicită Parlamentului interzicerea reclamelor la jocurile de noroc și pariuri sportive.

„Noi, semnatarii și semnatarele acestei petiții, vă cerem să interziceți orice formă de publicitate la jocurile de noroc și pariuri. Asaltul reclamelor agresive se întâmplă la tot pasul. De aceea, tot mai mulți tineri devin dependenți de jocuri de noroc. Iar jucătorii care încearcă să se vindece de această dependență nu au nicio șansă.”, se arată în petiție.

De ce este important ?
„Oriunde te uiți, e imposibil să nu vezi afișele imense cu reclame la jocuri de noroc sau pariuri sportive. În online publicitatea este și mai agresivă, pentru că sunt și mai puține reguli. Iar pentru reclamele la pariuri sportive de la TV există o portiță. Acestea pot fi difuzate la orice oră din zi, în timpul competițiilor sportive.

În reclame, celebrități sau foști sportivi repetă neîncetat că e ușor să câștigi. Iar Youtube-ul e plin de vloggeri care se filmează în timp ce joacă și mereu par să prindă lozul cel mare.”, se mai arată în petiția Declic.

Tu ai semnat petiția? https://go.declic.ro/100k 𝗣𝗲𝘀𝘁𝗲 𝟭𝟬𝟬.𝟬𝟬𝟬 𝗱𝗲 𝗰𝗲𝘁𝗮̆𝘁̦𝗲𝗻𝗶 𝗹𝗲 𝗰𝗲𝗿 𝘀𝗲𝗻𝗮𝘁𝗼𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿 din Comisia Juridică și celor din Comisia de Cultură și Media 𝘀𝗮̆ 𝗱𝗲𝗽𝘂𝗻𝗮̆ 𝗿𝗮𝗽𝗼𝗿𝘁 𝗳𝗮𝘃𝗼𝗿𝗮𝗯𝗶𝗹 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗽𝗿𝗼𝗶𝗲𝗰𝘁𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗹𝗲𝗴𝗲 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝘇𝗶𝗰𝗲 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗰𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲𝗮 𝗹𝗮 𝗷𝗼𝗰𝘂𝗿𝗶 𝗱𝗲 𝗻𝗼𝗿𝗼𝗰.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *