Razvan Cherecheș, despre varianta Omicron/ Efectul asupra sistemului de sănătate ar putea fi devastator

Razvan Cherecheș, despre varianta Omicron/ Efectul asupra sistemului de sănătate ar putea fi devastator

Profesorul Răzvan Cherecheş afirmă, luni seară, că varianta Omicron va produce un dezastru în România, întrucât populaţia este neprotejată. ”Chiar dacă pare că are simptome mai uşoare decât Delta, la rata aceasta de creştere nu va conta şi efectul asupra sistemului de sănătate ar putea fi devastator”, a transmis specialistul.

 

  • ”Efectul tulpinii Omicron la nivel global… chiar dacă pare că are simptome mai uşoare decât Delta, la rata aceasta de creştere nu va conta şi efectul asupra sistemului de sănătate ar putea fi devastator”, a scris profesorul pe Facebook.
  • ”Va fi un dezastru. Din nefericire, situaţia va fi mai dramatică decât a fost în situaţiile anterioare, pentru că nu avem luxul pe care-l au ţările din vest care au procent mare din populaţie vaccinată şi în care, într-adevăr, creşte numărul cazuri, dar numărul de cazuri de persoane internate la ATI şi decese nu creşte la fel de mult. Populaţia noastră este diferită. Avem un procent mare de populaţie nevaccinată sau care a trecut prin infecţie cu mult timp în urmă sau cu o tulpină semnificativ diferită faţă de tulpina aceasta şi nu este protejată”, a declarat profesorul.
  • Continuarea o puteți citi pe site ul https://www.g4media.ro/razvan-chereches-despre-varianta-omicron-chiar-daca-pare-ca-are-simptome-mai-usoare-decat-delta-la-rata-aceasta-de-crestere-nu-va-conta-efectul-asupra-sistemului-de-sanatate-ar-putea-fi-devastator.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *