Rușii declară război!

Rușii declară război!

Lavrov: Răbdarea Rusiei cu Occidentul s-a încheiat. Acum e timpul ca lucrurile să se miște / Oficialul rus pretinde că sunt sute de militari britanici și americani în Ucraina: „Prezența lor va duce la o confruntare directă”
„Răbdarea noastră [cu Occidentul] s-a încheiat. Am avut foarte multă, am așteptat un răspuns specific la propunerile noastre, acum e timpul ca lucrurile să se miște. „Occidentul a fost condus de orgoliu și a exacerbat tensiunile, încălcând obligațiile sale și bunul simț”, a afirmat Lavrov.

Declarațiile ambigue vin pe fondul unui blocaj în discuțiile dintre NATO și Rusia, după trei întâlniri terminate fără nici un rezultat concret în această săptămână.
Oficialul rus susține că NATO încearcă „să se extindă artificial”, prin prezența în Ucraina și în statele scandinave. Lavrov pretinde că „sunt sute de militari britanici și americani în Ucraina”, iar prezența lor în regiunea Donbas „depășește mai multe linii roșii”, care vor duce „la o confruntare directă” între Rusia și NATO.

„Chiar dacă Ucraina nu se va alătura NATO, faptul că există armament ofensiv și baze militare americane la Marea Azov, putem spune că a dus la încălcarea unei linii roșii. Sunt sute de militari britanici și americani în Ucraina. Prezența acestor instructori în Donbas depășește mai multe linii roșii și va duce la o confruntare directă între ruși și NATO”, a declarat ministrul rus de Externe.

Serghei Lavrov reiterează faptul că este esențial ca NATO să nu se extindă spre est și cere ca Alianța Nord-Atlantică să ofere o garanție în scris în acest sens, până săptămâna viitoare. El a subliniat că nu va aștepta la nesfârșit un răspuns din partea Occidentului. Oficialul de la Moscova a explicat că aceasta este condiția principala a Rusiei pentru dezescaladarea tensiunilor.
Continuarea pe site ul https://www.g4media.ro/lavrov-rabdarea-rusiei-cu-occidentul-s-a-incheiat-acum-e-timpul-ca-lucrurile-sa-se-miste-oficialul-rus-pretinde-ca-sunt-sute-de-militari-britanici-si-americani-in-ucraina-prezenta-lor-va.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *