Statele Unite iau în calcul noi restricții împotriva Rusiei

Statele Unite iau în calcul noi restricții împotriva Rusiei privind exporturile de tehnologie, în cazul escaladării situației de la granița cu Ucraina.

Deși încă nu a fost luată nicio decizie, restricțiile comerciale s-ar putea aplica exporturilor din SUA către Rusia și, eventual, unor produse fabricate în străinătate, potrivit sursei citate. De asemenea, sunt luate în considerare măsuri de privare a Rusiei de microelectronica realizată cu sau bazată pe software sau tehnologie americană.

Restricțiile s-ar putea referi și la smartphone-uri, console de jocuri, tablete și televizoare. Rusia s-ar putea confrunta cu controale la export la fel de stricte precum cele pentru Cuba, Iran, Coreea de Nord și Siria, a mai declarat sursa citată.

De asemenea, un înalt oficial american a declarat sâmbătă că administrația Biden nu își va asuma angajamente ferme în timpul discuțiilor cu Rusia de săptămâna aceasta și planifică discuții cu aliații înainte de orice acord.

„Nu cred că vom vedea progrese în săptămâna viitoare”, a declarat duminică șeful diplomației americane, Antony Blinken, la CNN.

Continuarea pe site ul https://www.g4media.ro/statele-unite-iau-in-calcul-noi-restrictii-impotriva-rusiei-privind-exporturile-de-tehnologie-in-cazul-escaladarii-situatiei-de-la-granita-cu-ucraina.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *