U.E. pregătește legislație pentru a garanta libertatea presei

U.E. pregătește legislație pentru a garanta libertatea presei

La Bruxelles se lucrează la un text legislativ care să garanteze independenţa presei din Uniunea Europeană, a declarat miercuri comisarul european pentru piaţa internă, Thierry Breton, citat de AFP.
Într-o intervenţie video de la Bruxelles, în cadrul unei dezbateri privind viitorul televiziunilor publice, Breton a declarat: „Lucrăm la o ‘Media Freedom Act’ (legea libertăţii presei – n. red.). Obiectivul acesteia trebuie să fie garantarea independenţei pieţei de presă şi creşterea rezistenţei acesteia”.
„Dorim să acţionăm împotriva oricărui tip de amestec, astfel încât nimeni să nu devină prea important”, a arătat comisarul la evenimentul organizat la Paris de France Televisions. „Dorim să reflectăm la modul de întărire a guvernanţei mijloacelor media publice”.
Potrivit AFP, în UE există o îngrijorare în special în privinţa devierilor observate în Ungaria, în Polonia şi chiar în Cehia.

https://www.agerpres.ro/politica-externa/2022/01/12/ue-pregateste-un-text-legislativ-care-sa-garanteze-libertatea-presei–846014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *