Un stat eșuat în fața dezinformării

Un stat eșuat în fața dezinformării

Trebuie subliniat lucrul ăsta: România se confruntă, ca și mare parte a lumii, cu un atac informațional bazat pe răspândirea de știri false generat de actori statali, în primul rând Rusia.

Nici măcar nu este un mare secret și nici rușii nu fac unul pentru că generarea de știri false – despre pandemie sau orice altceva, de la alegeri la încălzirea globală – este un instrument prin care aceștia încearcă să țină în șah statele din NATO și Uniunea Europeană.

Sute de rapoarte ale instituțiilor euroatlantice au arătat cum acționează rușii. Pe de o parte, sunt canalele oficiale, precum Sputnik (care are și o ediție în limba română) sau RT (Russia Today) care încearcă din răsputeri să distribuie mesaje pro-vaccinare și pro-mască în Federația Rusă, dar face exact opusul pentru audiența externă.

Pe de alta, sunt canale ascunse, de la publicații mai mult sau mai puțin obscure finanțate în secret până la celebrele ”fabrici de troli”, aparent cetățeni obișnuiți care distribuie ceva pe Internet și este preluat de mii, zeci sau chiar sute de mii de cetățeni.

 

Continuarea o puteți citi https://spotmedia.ro/stiri/opinii-si-analize/un-stat-esuat-in-fata-dezinformarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *