AGENȚII HAOSULUI (2).

AGENȚII HAOSULUI (2).

Într-o Românie condusă falimentar de „alianța contra naturii” formată de PSD și PNL, cu o populație supusă unor presiuni social-economice tot mai mari și asaltată de o propagandă anti-UE și anti-NATO foarte bine implementată de agenții de influență ai Moscovei, liderii AUR pun „gaz (rusesc?)” pe focul tensiunilor sociale, cu scopul evident de a declanșa o prăbușire imediată și gravă a statului român.

După încercarea eșuată din 21 decembrie 2021, de a declanșa o „revoluție neofascistă” prin asaltarea Parlamentului României, liderii AUR – George Simion și Claudiu-Richard Târziu – își continuă cu și mai mare aplomb atacul asupra democrației și statului român.

În contextul în care Rusia lui Putin se pregătește să atace Ucraina (sau cel puțin să obțină cât mai multe avantaje geopolitice de pe urma șantajului militar la adresa UE, a NATO și a SUA), țările de pe linia întâi a frontului sunt supuse unui atac propagandistic tot mai puternic.

În Polonia, guvernul conservator anti-UE (deși pro-SUA și pro-NATO) face jocurile Rusiei, tensionând relațiile țării cu Uniunea Europeană și demolând sistematic mecanismele democratice, astfel că intervenția propagandei rusești este ceva mai puțin consistentă. În schmb, în România, situația total nefavorabilă Rusiei a impus adoptarea unor măsuri speciale de către strategii politicii externe a Moscovei.

Acțiunile așa-zis naționaliste și pro-românești ale AUR și ale liderilor Simion și Târziu nu sunt rezultatul unor coincidențe, nici al vreunui entuziasm adolescentin al celor doi lideri și al simpatizanților AUR. Acest partid extremist are o agendă structurată eficient și o implementează fără scrupule.

O agendă născută nu din mintea celor doi „naționaliști de grotă”.

Simion nu a depășit nivelul de discurs și comportament al „șefului de galerie”, doar s-a cizelat un pic, după ce experții care-i consiliază partidul l-au îmbrăcat în țoale ceva mai elegante și i-au pus la gât fularul tricolor. Simion poate fi un bun executant, însă habar nu are de strategii geopolitice. Este de mirare că a reușit să înțeleagă minimal cam cu ce se mănâncă activitatea de parlamenatr.

Târziu este totalmente stângaci la discursul rostit în fața mulțimilor, incapabil să transmită o stare de spirit în oameni, indiferent de textul pe care-l rostește. Orgoliul enorm de care a fost mânat în aventura numită AUR îl face pe Târziu să comită greșeli politice, lipsindu-i autocontrolul lui Simion (de altfel, un alt coleric!).

Agenda publică a AUR – prin claritatea conținutului, ritmul și eficiența implementării – este făcută de experți care probabil nici nu au calitatea de membri ai partidului și poate nici măcar cetățenie română.

Încă nu știm cât de repede se vor confirma bănuielile despre originea acestui partid extremist – AUR a fost conceput în laboratoarele propagandei și serviciilor speciale ale Moscovei, unii dintre liderii AUR au fost recrutați să slujească Moscova etc. Sunt însă foarte clare faptele comise de AUR și liderii săi: acțiuni anti-UE, antisemite și de destructurare a democrației și statului român. Cine este beneficiarul acestor fapte, în acest moment? Președintele Vladimir Putin, care își dorește foarte mult destabilizarea Europei de Est și, dacă se poate, a întregii Uniuni Europene.

Continuarea pe site-ul https://ziaristii.com/agentii-haosului-2-antisemitismul-neolegionarismul-si-nationalismul-de-grota-marca-aur-de-mare-folos-pentru-rusia-lui-putin/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *