Avertizorul de integritate care a sesizat potențiale fapte de corupție în interiorul Secretariatului General al Guvernului (SGG) a dat în judecată instituția pentru hărțuire și discriminare.

Avertizorul de integritate care a sesizat potențiale fapte de corupție în interiorul Secretariatului General al Guvernului (SGG) a dat în judecată instituția pentru hărțuire și discrinimare. SGG a angajat un avocat privat pentru acest proces, deși are 14 juriști plătiți de la buget.

După ce a ridicat mai multe probleme de integritate și a depus mai multe sesizări privind potențiale fapte de corupție la Secretariatului General al Guvernului (SGG), instituția condusă de Marian Neacșu și Adrian Țuțuianu a decis reorganizarea Secretariatului și desființarea postului avertizorului de integritate Ștefan Jicol.

Astfel, din organigramă a dispărut postul de director general al Direcției Generale de Politici Publice din cadrul SGG, post ocupat prin concurs de către Jicol.

În aceste condiții, avertizorul de integritate a dat în judecată conducerea Secretariatului pentru hărțuire morală și discriminare. Funcționarul a cerut daune morale de 40.000 de lei. Instituția publică a angajat un avocat pe care-l plătește cu 10.000 de lei, deși are 14 juriști angajați care reprezintă SGG în instanțele de judecată.

Un singur contract în 5 ani
Potrivit unui răspuns al SGG transmis lui Jicol, în ultimii 5 ani, SGG a semnat un singur contract de asistență juridică, chiar pentru procesul cu avertizorul de integritate.

„Motivele care au determinat SGG să încheie contractul de asistență și reprezentare este acela că acțiunea promovată în dosar ridică probleme de drept, procesuale sau de fapt, de o reală complexitate și noutate, având totodată o miză absolut hotărâtoare îăn privința imaginii publice a SGG și a conducerii instituției, dar și asupra bugetului acesteia, în eventualitatea admiterii cererii”, se arată în răspunsul transmis de SGG către propriul angajat ca răspuns la întrebarea de ce a fost nevoie de contractarea unui avocat plătit din bani publici.

https://presshub.ro/sgg-a-angajat-un-avocat-pentru-procesul-cu-avertizorul-de-integritate-stefan-jicol-desi-institutia-are-14-juristi

SGG a angajat un avocat privat pentru acest proces, deși are 14 juriști plătiți de la buget.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *