Declarația liderilor Parlamentului European cu privirea la situația din Ucraina!

Declarația liderilor Parlamentului European cu privirea la situația din Ucraina!

Președinta PE și liderii grupurilor politice au adoptat următoarea declarație privind atacul militar al Rusiei asupra Ucrainei și au anunțat o sesiune plenară extraordinară marțea viitoare:
Conferința președinților Parlamentului European a fost convocată de președinta Roberta Metsola în această dimineață pentru a discuta răspunsul la invazia Rusiei în Ucraina.
A avut loc un schimb de opinii cu președintele Consiliului European, Charles Michel, și cu președinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen.
Conferința președinților a condamnat în termenii cei mai fermi atacul Rusiei asupra Ucrainei:

„Ucraina este o națiune independentă și suverană, iar integritatea sa teritorială nu este negociabilă. Invazia este nejustificată și ilegală. Aceasta reprezintă o amenințare la adresa stabilității europene și regionale, precum și la adresa ordinii mondiale bazate pe norme. Atacul vizează modelul nostru de societate democratică. Nu poate rămâne fără răspuns.
Rămânem fermi în unitatea noastră, în hotărârea noastră și în răspunsul nostru la agresiunea neprovocată a Rusiei. Parlamentul European sprijină un răspuns european și internațional fără precedent, inclusiv sancțiuni noi și severe care să garanteze că Kremlinul va fi tras la răspundere pentru acțiunile sale.”

https://www.europarl.europa.eu/news/ro/press-room/20220224IPR24001/declaratia-liderilor-parlamentului-european-cu-privire-la-ucraina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *