Judecătoarele care au tergiversat dosarul Hexi Pharma candidează pentru Înalta Curte

Judecătoarele care au tergiversat dosarul Hexi Pharma candidează pentru Înalta Curte

Iuliana Ciolcă și Lucreția Postelnicu, cele două judecătoare de la Curtea de Apel care, în 2020, au întors cazul Hexi Pharma înainte de verdictul final (iar faptele au ajuns să se prescrie) candidează acum pentru postul de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, potrivit Libertatea.

Articol scris de:Libertatea

mbele s-au înscris la concurs la sfârșitul anului trecut și sunt pe lista judecătorilor de Curţi de Apel care îndeplinesc condiţiile de participare.

Hexi Pharma e vinovată că a furnizat spitalelor dezinfectanți care nu omorau germeni, însă întârzierea procesului a scăpat atât firma, cât și directorii ei de răspunderea penală.

În septembrie 2020, completul format din judecătoarele Lucreţia Postelnicu (preşedinta de atunci a completului) şi Iuliana Ciolcă a anunţat că va da verdictul final. Au urmat două amânări ale pronunţării.  Pe 12 noiembrie 2020, la trei ani după ce dosarul a fost trimis în judecată, instanţa a anunţat repunerea cauzei pe rol şi reluarea cercetării judecătoreşti.

O lună mai târziu, în decembrie 2021, cele două judecătoare au cerut suplimentarea probatoriului cu un raport de expertiză ce trebuia să clarifice dacă din substanțele active intrate pe poarta fabricii Hexi Pharma, puteau fi produși toți dezinfectanții puși pe piață. Un jurist implicat în dosar a declarat atunci pentru Libertatea că raportul de expertiză e inutil.

De precizat că, într-o prima etapă a concursului, se punctează, printre altele, „respectarea termenelor rezonabile de soluţionare a cauzelor”.

Continuarea, în Libertatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *