Parlamentul face demersuri pentru depolitizarea Curții Constituționale

Parlamentul face demersuri pentru depolitizarea Curții Constituționale

Camera Deputaţilor a adoptat tacit un proiect de lege prin care noii judecători ai CCR trebuie să nu fi fost membri de partid în ultimii opt ani înainte de numire. Cuvântul decisiv îl are Senatul. Rigorile unei asemenea legi i-ar fi lăsat fără funcţie pe trei dintre judecătorii CCR, inclusiv pe Valer Dorneanu, scrie „Adevărul”.

 

În care în 2022 o treime din componenţa CCR va fi schimbată. Proiectul de lege, propus chiar de şeful PSD, a fost ignorat de Coaliţie, ceea ce a dus la adoptarea tacită de către Camera Deputaţilor, termenul pentru dezbatere şi vot fiind ultima zi din 2021.

Şi poziţionarea PSD pe temă este ambiguă, cu toate că iniţiativa a fost girată de Marcel Ciolacu: „Nu ştiu să se fi discutat în ultima vreme. Sunt poziţiile noastre oficiale mai vechi. Nu s-a schimbat nimic. Nu au mai fost discuţii pe acest subiect. Nu a intervenit nicio altă decizie de la ultima comunicare pe care cred că a făcut-o chiar preşedintele partidului”, a declarat Radu Oprea, purtător de cuvânt al PSD.

Continuarea o regăsiți pe https://punctuldefierbere.ro/parlamentul-face-demersuri-pentru-depolitizarea-curtii-constitutionale/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *