Peste jumătate din lemnul tăiat ilegal la nivel mondial provine din pădurile din România, unele dintre cele mai vechi din Europa.

Peste jumătate din lemnul tăiat ilegal la nivel mondial provine din pădurile din România, unele dintre cele mai vechi din Europa.

O investigație a publicației germane Der Spiegel arată că, deși România are unele dintre cele mai vechi păduri din Europa, acestea sunt amenințate de defrișări ilegale la scară largă. Jurnaliștii explică în investigație cum mai multe companii austriece cu zeci de mii de angajați s-au îmbogățit prin încheierea unor contracte cu furnizori din România care taie lemn ilegal.

Pădurile despre care jurnaliștii germani scriu se află în Moldova, pe raza județului Suceava. Reportajul Der Spiegel a fost realizat în jurul unei anchete anterioare de amploare a autorităților române în localitatea Bogdănești, la care au participat aproximativ 1.800 de investigatori români. Printre infracțiunile anchetate de autoritățile române se numără defrișarea ilegală a pădurilor, spălare de bani și evaziune fiscală.

„https://www.biziday.ro/investigatie-der-spiegel-peste-jumatate-din-lemnul-taiat-ilegal-la-nivel-mondial-provine-din-padurile-din-romania-unele-dintre-cele-mai-vechi-din-europa-mari-companii-austriece-acuzate-ca-au-profi/”

Continuarea pe https://www.biziday.ro/investigatie-der-spiegel-peste-jumatate-din-lemnul-taiat-ilegal-la-nivel-mondial-provine-din-padurile-din-romania-unele-dintre-cele-mai-vechi-din-europa-mari-companii-austriece-acuzate-ca-au-profi/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *