Un polițist din cadrul IGPR a fost prins și reținut de procurorii anticorupție încasând o mită de 300.000 de euro de la o persoană pe care o cerceta penal.

Un polițist din cadrul IGPR a fost prins și reținut de procurorii anticorupție încasând o mită de 300.000 de euro de la o persoană pe care o cerceta penal.

Polițistul, spun procurorii, i-a pretins acesteia suma de 200.000 de euro – 200.000 pentru sine și 100.000 pentru un intermediar, promițându-i că va cerceta superficial dosarul de evaziune fiscală și că va vorbi cu procurorul astfel încât să se claseze dosarul. Totodată, polițistul i-ar fi divulgat persoanei cercetate și informații clasificate din ancheta penală.

„Cătălin Bîzăran, agent de poliție judiciară în cadrul I.G.P.R.-Direcția de Investigare a Criminalității Economice, pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită, trafic de influență și folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

În perioada 28 septembrie – 30 decembrie 2022, inculpatul Bîzăran Mihai-Cătălin, în calitate de lucrător de poliție judiciară delegat să efectueze activități de urmărire penală într-un dosar aflat în lucru la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (P.Î.C.C.J), ar fi pretins de la o persoană vizată în cauza respectivă, pentru săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală și delapidare, suma de 300.000 euro (200.000 euro pentru sine și 100.000 euro pentru un intermediar)”, arată procurorii într-un comunicat de presă.

CORUPȚIE ÎN IGPR Polițist prins de DNA cu MITĂ RECORD – 300.000 de euro pentru a clasa dosare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *